zilverklei | workshop | workshopdata | foto's | links | voorwaarden | home


Hoe gaat een workshop zilverklei in zijn werk

Je krijgt eerst uitleg over de diverse producten en mogelijkheden van zilverklei.
Dan gaan we oefenen met gewone klei. Zo krijg je materiaal en de hoeveelheid letterlijk in de vingers. Je kunt alvast een idee gaan uitwerken en aanpassen waar nodig. Wil je een hanger, broche of oorbellen? Maak het geheel naar eigen inspiratie of gebruik een van mijn ontwerpen als uitgangspunt.
Vervolgens gaat iedereen met de zilverklei werken. Dit is voldoende voor een hanger of een ander mooi zelf te ontwerpen sieraad. Mocht blijken dat je meer zilverklei nodig hebt voor je ontwerp, dan kun je dat tijdens de workshop aanschaffen.

Is je sieraad gevormd en goed gedroogd, dan werk je het bij door vijlen en schuren. Alle oneffenheden moeten weg, zodat het er perfect uitziet - een precies werkje. Daarna gaan de sieraden in de oven en komen er als puur zilver uit. Na afkoeling van het werkstuk komt het magische moment. Door de afwerking met een messingborstel en polijststaal, ontwaakt het echte sieraad.

Kies voor je eerste kennismaking met zilverklei uit:

1 Basisworkshop zilverklei (6 uur) prijs: € 120,-- p.p.
incl. 10 gram zilverklei, het gebruik van gereedschappen, lunch en consumpties.
We beginnen om 9.00u tot 16.00u. Er wordt gewerkt in groepjes van 3 tot 6 personen.

2 Maat-workshop zilverklei
Ben je met 3 tot 8 personen dan is het ook mogelijk dat ik de cursus op een locatie naar jou keuze geef. Hiervoor geldt een kilometervergoeding van 0,20 per kilometer.

Ben je met meer personen of heb je speciale wensen bel me voor meer informatie: 06-20613767.

De workshops zilverklei worden verzorgd door Helga van Leipsig (Academie Beeldende Kunsten Maastricht, sieraadvormgeving) en worden gegeven in haar Atelier te Beesel, Limburg.
Ook is het mogelijk dat bij een voldoende aantal personen een workshop op locatie gegeven wordt. Opgeven kan via e-mail of telefoon. Klik op de zilverklei workshop pagina voor de data.